De kop_ is eraf

 

 

'Zo wat gaan we ermee doen' vraagt Bram als hij door mijn fris gewassen haar kamt. 

'Eigenlijk heb ik wel een heel speciale vraag aan je' zeg ik tegen Bram die al een paar jaar mijn kapper is en waarmee ik inmiddels toch wel een mooie band heb opgebouwd. Want dat gebeurd met je kapper. 'Dat komt omdat als ik iemands haren knip in zijn bubbel zit' zegt Bram daar altijd breedlachend over.

Bram weet dus allang dat ik ziek ben.

 

'Bram, het gaat niet zo goed met me, binnenkort moet ik zware chemokuren ondergaan gevolgd door een stamceltransplantatie. Mijn haar gaat er dus op termijn vanaf. Ik zou het fijn vinden als je mijn kapsel daarnaartoe laat "groeien". Dat het niet zo is dat ik van een volle bos haar in een keer kaal ben.' Terwijl ik dit aan hem vraag heb ik moeite om mijn tranen binnenboord te houden. Bram kijkt me door de spiegel aan en kamt nog eens door mijn haar. 'Pfff, die had ik niet verwacht. Maar natuurlijk, ik help je hierbij graag. Is het een idee om de zijkanten al een heel stuk korter te maken dan normaal? En bovenop ook al een stukje korter te gaan? We kunnen dan geleidelijk je haren boven op je hoofd steeds iets korter knippen.' Lijkt me een goed plan zeg ik tegen hem. Gepassioneerd zoals altijd gaat hij aan de slag. Tondeuse in standje kort dan maar. Heel wat haar vliegt er in het rond, de kapperscape heeft nog nooit zo vol gelegen met (grijze) haren.

 

'Het ziet er goed uit' zegt Bram terwijl hij me het eindresultaat met de spiegel laat zien. 'We hadden al veel eerder voor een kort hip kapsel moeten gaan dan die zakelijk correcte look.' Hij heeft nog gelijk ook.

 

'Volgende afspraak alvast plannen over een paar weekjes?' Zeker! 

 

Thanks Bram,  tot snel

 

 

Bram en Romy zijn een jong inspirerend koppel uit Sittard, dat zeker van een uitdaging houdt. Bij hun krijg je alles wat met Kop_ te maken heeft. Van trendgevoelige kapsels, een hippe bar tot aan een kantoor met inspirerende werk- en studeer plekken. Een platform waar creativiteit, mensen, ideeën en en producten samenkomen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0