Je staat in Hematon Magazine!!

'Wat goed, je staat in Hematon magazine!' zegt mijn hematoloog als ik de spreekkamer ingelopen kom. 'mooi om te lezen dat je je inzet om lotgenoten te helpen. Complimenten, ook van de dames van het researchteam. Die heb ik het artikel meteen onder hun neus geschoven' Ik vertel haar dat ik het erg fijn vind om aan lotgenoten en zorgverleners mijn verhaal, mijn eigen aanpak te delen. Ik vertel haar over de gastcollege's op Zuyd Hogeschool en de Zorgvisie Academy welke in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit een masterclass Patiëntgerichte zorg heeft ontwikkeld en waarbij ik de als spreker de patiënt kant ga belichten. We vergeten bijna dat we het ook nog over datgene moeten hebben waarvoor ik uiteindelijk gekomen ben: het consult over mijn ziekte. 'tja, de bloedwaarden zijn ietwat gestegen. Maar geen paniek.' Dat is de boodschap die ze me meegeeft. 'O ja, er moet wel nog een PET-CT scan worden ingepland. Dit moet elke 6 maanden plaatsvinden in het kader van de Centaurusstudie waar je aan mee doet.' vervolgt ze. We ronden het gesprek af geven elkaar een hand en gerustgesteld begin ik aan de terugreis.

Reactie schrijven

Commentaren: 0