Een fulltime job zonder salaris, zou jij het doen?

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuurlijk, je hebt een fantastische baan. Elke ochtend sta je fluitend op om enthousiast  naar je werk te gaan. De hele dag ploeteren om vervolgens thuis moe op de bank te ploffen. YES, ik heb weer een mooie dag gehad en heb voor veel klanten of collega's weer het verschil weten te maken.

 

Stel jezelf eens de vraag of je dit ook zou doen als er op het einde van de maand geen salarisbrief op je mat valt.......

 

Ben eens eerlijk, zou je dat doen???

 

Haal je zoveel voldoening uit je werk dat geld er niet toe doet???

 

'Ja, mijn buurvrouw doet dat ook. Haar man is CEO van een grote organisatie en de buurvrouw wilt ook iets voor de samenleving betekenen en is in z'n charity club gezellig iets aan het doen. Ze hebben van die organisatiebureaus die ze inhuren om een mooi feest te organiseren om vervolgens in hun mooie jurk acte de présence te geven' Ik hoor het je al denken....

 

Nee dat bedoel ik niet...

 

Afgelopen weekend heb  ik kennis mogen maken met vele mensen, mensen zoals jij en ik die dit al jaren doen. Mensen die zich soms al 28 jaar belangeloos  zich inzetten om andere te helpen puur vanuit hun diepste intentie. Mensen die bijna fulltime aan de slag zijn voor een organisatie zonder er, buiten een vergoeding van de reiskosten financieel helemaal niets voor krijgen.

 

Mensen die lotgenoten dag en nacht telefonisch bijstaan.....

Mensen die evenementen organiseren waar meer dan 650 bezoekers op afkomen.....

Mensen die leiding/sturing geven aan een stichting met een begroting waar menige organisatie veel dure directeuren nodig heeft....

Mensen die boeken, folders, magazines uitgeven.....

Mensen die belangen behartigen van mede lotgenoten bij ministeries, kennisinstituten en farmaceuten....

Mensen die 1-op-1 in gesprek gaan met lotgenoten....

Mensen die er gewoon voor de ander zijn....

 

Klein, heel klein heb ik me vaak gevoeld de afgelopen dagen.

Klein omdat  ik me besefte dat er mensen zijn die zo ontzettend veel meer "geven". "geven" vanuit hun diepste intentie met maar één doel: het goed doen voor een ander.

 

Groot, heel groot ook dat heb ik me gevoeld de afgelopen dagen.

Groot omdat ik direct werd opgenomen in dat warme nest en er ook echt geluisterd werd naar dat wat ik te "geven" heb.

 

Trots, ENORM TROTS ben ik dat ik kan zeggen: Ik zal mijn steentje bijdragen, bijdragen daar waar ik kan!

 

En jij...

 

....wat ga jij doen???

 

Laat het me weten!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Elly Janssen (maandag, 06 februari 2017 22:49)

  Heel mooi verwoord ,Dimitry,ga het zeker lezen !

 • #2

  Wiljo Tukker (maandag, 27 februari 2017 20:10)

  Mooi beschreven Dimitry en ik vond het een cadeautje jou te ontmoeten op de vrijdag.
  Wie weet tot ziens op een andere Hematon bijeenkomst.