Iedereen wilt helpen, iedereen wilt iets doen

 

Patries, Luc, David, mijn moeder, mijn zus, mijn vader, schoonmoeder, schoonvader, familie, vrienden, collega's:

 

iedereen wilt iets voor me doen.

 

Ook vrienden, bekenden waar ik het niet direct van had verwacht sturen berichtjes; "als er ook maar iets is dat we kunnen doen...."

 

Ze willen me steunen in alles wat ik nodig heb, willen hun verdriet met me delen. Ik voel de onmacht, het verdriet bij de mensen die het dichtste bij me staan. Hun emotie raakt me. De "pijn" die ze voelen dringt door tot in het diepste van mijn ziel, diep in het binnenste van mijn hart. En dat is mooi, dat is precies wat ik nodig heb op dit moment. Vaak wordt er gezegd dat ik een empathisch mens ben, dat ik op een goede manier "connectie" met anderen kan maken. Maar connectie maken met mijn eigen hart, dat is lange tijd toch wel erg moeilijk voor me geweest. Vaak heb ik met bewondering gekeken naar hoe Patries, voor mij hét voorbeeld van een hartenmens in volle glorie geconcerteerd is met haar diepste "zijn", haar diepste gevoelens.

 

Tegen iedereen die denkt dat íe te weinig voor mij "doet" kan ik maar één ding zeggen: Jullie hebben mij een cadeau gegeven wat zo enorm groot is, waar ik zo extreem gelukkig mee ben, waar ik zolang naar op zoek ben geweest. De hulp die jullie mij geven door alleen al aan me te denken, je gevoel te tonen, te weten dat jullie er zijn helpt mij namelijk in het  maken van de connectie naar mijn hart.

 

Hoe BETEKENISVOL dit is hoef ik denk ik niet verder uit te leggen.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Guido Lensen (maandag, 25 april 2016 20:42)

  Hoi Dimitry,
  Ik vind het heel mooi en inspirerend dat je deze blog aan het schrijven bent. Tot nu toe heeft het lezen ervan mij op sommige momenten flink aan het denken gezet.
  Heel veel sterkte! en hopelijk zie ik je binnenkort weer eens langskomen in het SLIMhuis!

 • #2

  Danielle Boumans (donderdag, 28 april 2016 13:42)

  Hallo Dimitry,

  Ik ken je alleen als de gedreven zakenman en moest een paar keer slikken tijdens het lezen van de stukjes tot nu toe. Ik wens je veel betekenisvolle momenten toe! Sterkte voor de moeilijke momenten en kracht voor jullie als gezin om positief te blijven en elkaar vast te blijven houden op de momenten dat dát even niet lukt.

  met Hartelijke groet,
  Danielle